SOUNDBLOX

Soundblox opnieuw toegepast bij renovatie Erasmus Universiteit Rotterdam

Bij de grootscheepse renovatie van de Erasmus Universiteit in Rotterdam vorig jaar werd na ca. 40 jaar in de nieuwe collegezalen opnieuw Soundblox toegepast, een logische keuze gezien de decennialange ervaring van de universiteit met de geoptimaliseerde ruimteakoestiek en de sterk verbeterde spraakverstaanbaarheid in de collegezalen. In dit geval werd gekozen voor het opnieuw uitgebrachte driekamerblok, dat is opgenomen in de lijst met meest innoverende materialen van 2017! 

Niet alleen leidt een slechte ruimte-akoestiek tot vermoeidheid en een gebrek aan concentratie, maar op termijn ook tot gezondheidsproblemen. Het is daarom belangrijk hier in de ontwerpfase al rekening mee te houden. Soundless Acoustics zet zich al jaar en dag in voor het verbeteren van de ruimteakoestiek in publieke ruimtes.

Een goede ruimte-akoestiek is essentieel, zeker in collegazalen en andere ruimtes waar kennisoverdracht plaatsvindt. Een ruimte met goede akoestische kwaliteiten en een optimale spraakverstaanbaarheid heeft direct effect op de leerprestaties.

Soundblox akoestische betonblokken zijn speciaal ontworpen om de nagalm in een ruimte te verbeteren en de spraakverstaanbaarheid te vergroten. Hinderlijke nagalm wordt zodanig gereduceerd dat de docent overal in de ruimte goed verstaanbaar is en er een prettige geluidsbeleving ontstaat. Daarmee wordt de aandachtscurve van de studenten verlengd!

Tegelijkertijd vormt deze akoestische oplossing de ideale manier om de geluidsabsorptie te integreren in een robuuste stabile (scheidings)wand, die ook nog eens hoog kan worden opgebouwd.

Met Soundblox is het in de collegezalen van de Erasmus Universiteit opniuew gelukt een gevoel van rust te creëren, niet alleen vanwege de aangename geluidsbeleving maar ook vanwege het uiterlijke aspect. De rustige, neutrale kleuren van de akoestische blokken werden gecombineerd met heldere accentkleuren door de stoelen in elke zaal een andere kleur te geven. Hiermee is een comfortabele leeromgeving gerealiseerd waar de studenten zich optimaal kunnen concentreren. De Erasmusuniversiteit is dus weer klaar voor de komende decennia.

Meer informatie vind je op de website van Soundless Acoustics Intl.

Van het verleden … naar het heden