MASTERKIMBLOKKEN

Warmte of koude ontsnappen

Een koudebrug, ook wel gekend als een warmtebrug of een thermische brug, is een technische term voor een specifiek deel van de gevel, het dak of de vloer van een gebouw. Het is een plek waar voor welke reden dan ook, een bovengemiddelde hoeveelheid warmte doorheen wordt verloren. Ons funderingsblok werd speciaal ontworpen om hier verandering in te brengen.

Een ‘koudebrug’ of ‘warmtebrug’ is een bruggetje tussen de warme binnenkant van een gebouw en de koude buitenwereld, waar warmte naar buiten trekt en koude naar binnen tocht. Dat kan dus een groot probleem vormen, aangezien het een sterk negatief effect heeft op de totale isolatie van een gebouw – aangezien isolatie over het algemeen slechts zo sterk is als zijn zwakste schakel.

Hydrofobe funderingsblok

Het begrip van de invloed van koudebruggen in de constructie van gebouwen neemt toe, aangezien dat fenomeen bijvoorbeeld aanwezig is in de hoek die zich vormt tussen de muur en de bodem. Om dat probleem effectief het hoofd te bieden heeft Masterbloc hiervoor – in samenwerking met Argex en op basis van kleikorrels – een eerste type van ‘hydrofoob’ funderingsblok ontwikkeld.

De vertaling van het Griekse woord ‘hydrofoob’ is ‘bang voor water’; en dat is precies wat deze funderingsblokken typeert! Ze houden niet van water, wat een ideale eigenschap is voor bouwelementen die gebruikt worden om funderingen aan te leggen van gebouwen in een relatief vochtig landschap zoals we vrijwel in heel België en Nederland tegenkomen.

WIL JE GRAAG MEER INFORMATIE OF PERSOONLIJK
ADVIES OVER ONZE MASTERKIMBLOKKEN?

Kenmerken

pic_masterkimblok2_nl